De Nieuwe Stihl iMow Robotmaaier. Stihl iMow 5 EVO, Stihl iMow 6 EVO en Stihl iMow 7 EVO.Stihl introduceert zes nieuwe iMow-maairobots die voorzien zijn van het nieuwe Disc Cut-maaisysteem. Volgens de fabrikant zijn de robots begin 2023 verkrijgbaar.

Er komen drie modellen; de iMow 5 voor gazons tot 1.500 m², de iMow 6 voor oppervlaktes tot 3.000 m² en de iMow 7 kan grasvelden tot 5.000 m² maaien. Van buitenaf verschillen de modellen niet. Ook de maaischijf en -mesjes zijn identiek. Het grootste verschil zit in het accuvermogen en de software.

Elk model is in een standaard en een Evo-uitvoering leverbaar. De standaard-versie herken je aan de wit/oranje kleurstelling en de Evo-versie is grijs. Daarnaast rijdt de Evo-versie iets harder, waardoor hij iets sneller kan maaien. Ook kunnen de Evo-maaiers iets steilere hellingen beklimmen. De standaardmodellen rijden tegen hellingen tot 40 procent op, de Evo-uitvoeringen kunnen hellingen tot 45 procent aan. Door asgewichten en wielen met een grover profiel te plaatsen, kunnen de robots volgens de fabrikant ook hellingen tot 60 procent beklimmen.

De standaard-versie herken je aan de wit/oranje kleurstelling. De Evo-uitvoering is grijs.
Maaisysteem
Elke robot heeft het nieuwe Disc Cut-maaisysteem, bestaande uit een kunststof maaischijf met daaraan drie kleine maaimesjes. Deze mesjes kunnen wegklappen als ze een object raken. De maaihoogte is in zestien stappen elektrisch verstelbaar van 20 tot 60 mm. De maaischijf kun je zonder het gebruik van gereedschap afnemen, waarna je de maaimesjes kunt loshalen en vervangen. Elke keer als de maaischijf geactiveerd wordt, verandert de draairichting van de maaischijf. De wisselende draairichting in combinatie met een schuingeplaatst sleufgat in elk mesje, zorgt ervoor dat het maaimesje iedere keer 180 graden draait. Het mesje slijt daardoor aan alle kanten even snel, aldus de fabrikant.

De wisselende draairichting in combinatie met een schuingeplaatst sleufgat in elk mesje, zorgt ervoor dat het maaimesje elke keer 180 graden draait.
Geleidingsdraad
Het gazon moet voorzien worden van een begrenzingsdraad. Daarnaast is het noodzaak dat er een geleidingsdraad dwars over het gazon wordt aangebracht. Met behulp van dit geleidingsdraad vindt de robot zijn weg naar het laadstation. Bij de standaardmodellen kun je twee geleidingsdraden aanbrengen, bij de Evo-modellen zijn dit er maximaal drie. De robot vindt daardoor sneller de weg naar het laadstation. Eenmaal aangekoppeld in het laadstation wordt de laadprocedure afgestemd op het maaischema. Staat de robot korter dan twee uur in het laadstation, dan wordt de accu snel opgeladen. Blijft de robot langer in het station staan, dan wordt de accu langzamer opgeladen.

Volgens de fabrikant is het ook mogelijk drie maairobots binnen een begrenzingsdraad te laten maaien. De robots kunnen dan gezamenlijk een oppervlakte tot 15.000 m² maaien. Via de nieuwe My iMow-applicatie is het mogelijk om voor elke robot een eigen startpunt in te voeren. De robots communiceren onderling niet met elkaar.

Ledstrip
De maairobot kun je bedienen met de vijf knoppen aan de bovenkant. De kleur van de ledstrips aan de voorkant en de bovenkant van de maairobot weergeven de status van de machine. Verder hebben de Evo-modellen aan de bovenkant een zogenoemde led-matrix. Deze led-matix weergeeft met symbolen of de maaier rijdt, maait, een probleem heeft of onderweg is naar het laadstation. Daarnaast is er een luidspreker ingebouwd. Een Nederlandse stem vertelt onder meer hoelang het maaiwerk nog gaat duren. Via de My iMow-applicatie kun je het volume van de luidspreker aanpassen.

My iMow
Via de My iMow-app kun je ook de maaihoogte en de maaitijden instellen. De robot maakt via bluetooth of wifi verbinding met je telefoon. Daarnaast is de Evo-versie uitgerust met 4G, waarmee de robot, zolang het ontvangst goed is, verbinding kan maken met de applicatie.

Over de aanschafprijzen maakt de fabrikant nog niet alle details bekend. Wel is duidelijk dat de iMow 5 1.999 euro gaat kosten. Het topmodel, de iMow 7 Evo, kost 4.399 euro.

Reekers Tuinmachines
Lutkeberg 33
7678 AJ Geesteren (ov)
0546-631717
info@reekers-tuinmachines.nl
www.reekers-tuinmachines.nl

Visit Sources Channel

1 thought on “De Nieuwe Stihl iMow Robotmaaier. Stihl iMow 5 EVO, Stihl iMow 6 EVO en Stihl iMow 7 EVO.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »